top of page

UDEAKTIVITETER

Vi har udviklet nogle forskellige aktiviteter, der kan bruges som inspiration til personale og deltagere.

Vi vil her på siden præsentere de forskellige aktiviteter enkeltvis, og nederst på siden kan du finde et samlet aktivitetskatal og klar til udprintning.

Disse aktiviteter skal ses som inspiration til, hvordan man kan bruge udeliv aktivt med deltagerne, og hvilke aktiviteter vi mener giver mening i denne sammenhæng.

Vi har ikke lavet en “Sådan-gør-du” guide, med 20 punkter og ligeså mange “hvis’er”, da det er meget individuelt hvad man har til rådighed, og hvilke kompetencer læreren, pædagogen eller de ansatte har.

I stedet har vi prøvet at beskrive:

 

  • Hvordan vi tænker man kunne gøre?

  • Hvorfor netop denne aktivitet er god?

  • Hvad deltagerne træner?

  • Hvilket udstyr der skal/kan bruges?

  • Hvilke udfordringer der kan være ved aktiviteten?

 

Vi skelner mellem hoved- og bi- aktiviteter. Det gør vi ud fra en tanke om, at hovedaktiviteter er aktiviteter som kan vare en hel dag. Biaktiviteter er kortere forløb, som evt. kan sættes sammen til et dagsprogram. Dette er blot vejledende.

 

Vi opfordrer til at man tænker sig om, passer på hinanden, er opmærksomme på sig selv, sine omgivelser og selvfølgelig viser hensyn til naturen. Husk at vi er “gæster” ude i naturen, og at den er åben for alle.

Når man opholder sig længere tid ude i naturen, er det vigtigt at være opmærksom på at få energi og væske i løbet af dagen. Deltagerne bevæger sig måske mere end de er vant til, og kan derfor nemt komme i underskud. Det er også vigtigt at være opmærksom på vejret (sol, regn og blæst), det kan være omskifteligt og svinge meget.

 

Held og lykke

Lyst, Læring og Livsduelighed  

 

 

bottom of page